WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Bel ons:     +31 85 00 13 267

Verschil tussen Xenon Lampen en Bi-Xenon lampen

Xenon verlichting is vandaag helemaal in! Iedereen wil xenon verlichting in zijn auto of motor. Maar, waarom is dat nu juist? Het antwoord is erg eenvoudig! Xenon verdrievoudigt de lichtopbrengst! Je denk vast dat dit een verkooppraatje is, maar geloof ons vrij; als je eenmaal xenon hebt, zal je nooit nog wat anders willen! Voor mensen die lijden aan nachtblindheid, is dit de gedroomde oplossing. Dankzij xenon verlichting is die lelijke “gele bril” helemaal verleden tijd!

Op dit moment zijn er verschillende soorten xenon verlichting. De producten die Hidxenonverlichting aanbiedt, zijn allemaal goedgekeurd voor de openbare weg. Dat houdt wel in dat we standaard geen xenon kits van 55 watt leveren. Wil je dat toch, dan kunnen we zulke kits natuurlijk wel bestellen. Vraag je je nu af waarom je dan wel moeiteloos een halogeenkit van 55 watt kan bestellen? Vergeet niet dat de lichtopbrengst van xenon drie keer hoger ligt; zo mag je dus op de openbare weg enkel gebruik maken van 35 watt-kits.
Daarnaast zijn er nog verschillende varianten van xenon, en dat specifiek voor de H4-fitting. In de halogeenwereld van vandaag kent de H4-fitting ook twee verschillende varianten: de normale H4-lamp en de H4-lamp met dim- en grootlicht. De normale H4-lamp komt in Europese auto’s zelden voor, maar wordt wel regelmatig gebruikt bij moto’s en scooters. In de Lage Landen gebruiken producenten vaak de H4-lamp waarbij het dimlicht en het grootlicht gecombineerd wordt. Onze xenon leverancier heeft daar natuurlijk rekening mee gehouden. Zo kan je op onze site ook de volgende drie verschillende H4-varianten bestellen:

 

H4 Xenon kit.

deze lamp zie je vaak in moto’s en scooters, maar beschikt enkel over dimlicht.

H4 Halogeen/Xenon Kit:

Deze lamp beschikt over dezelfde mogelijkheden als de H4-lamp die wij in auto’s tegenkomen; een dimlichtfunctie én een grootlichtfunctie. Als je deze kit koopt, dan vervang je je oudere halogeenlamp door een Halogeen/Xenon Lamp. Dat betekent dat je enkel je halogeendimlicht inruilt voor xenon. Er verandert dus niets aan je grootlicht! De meeste mensen die deze kit kiezen, doen dat omdat de H4 Halogeen/Xenon Kit wat goedkoper is dan de H4 Bi-Xenon Kit.

H4 Bi-Xenon Kit:

Deze variant van de H4 verkoopt het beste, aangezien je zowel het dimlicht als het grootlicht vervangt door xenon verlichting. Het voordeel daarbij is dat je nu beschikt over dezelfde xenon verlichting (buiten de stadslichten, maar die speciale LED’s kan je steeds bij ons bestellen). Het spreekt voor zich dat dit de beste oplossing is voor je auto! Daarnaast is de Bi-Xenon Kit ook de meest uitgebreide kit die er momenteel op de markt is voor de H4-fitting. De kit wordt volledig gebruiksklaar geleverd en wordt voorzien van een speciale kabelboom. Dat onderdeel zorgt ervoor dat de Bi-Xenon Lamp schakelt tussen het grootlicht en het dimlicht wanneer je dat aangeeft! Geef je aan dat het tijd is voor het grootlicht, dan wordt er een stuurstroom naar de lamp gestuurd. Die geeft dan weer energie door aan de kabelboom! Zo doet de kabelboom het grootlicht branden. Het spreekt voor zich dat het erg belangrijk is dat de kabelboom goed is aangesloten. Bang om dat allemaal zelf te doen? Maak je geen zorgen; met het handige “Plug & Play”-systeem komt alles goed!.

 

                                                         Bi-Xenon lamp

H4 Xenon Lamp                                            H4 Bi-Xenon Lamp

 

Populaire Kits