WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Bel ons:     +31 85 00 13 267

Verschil tussen Xenon- en Halogeenlampen

Xenon Halogeen verschilWanneer een van je lampen stuk gaat, kan je kiezen tussen halogeenlampen of xenon verlichting. Voor je de beste optie kan kiezen, is het natuurlijk belangrijk dat je de verschillen kent. In dit stukje kom je dan ook te weten welke verschillen er precies zijn tussen halogeenlampen en xenon verlichting. Zo kan je probleemloos de juiste beslissing maken.
De meeste auto’s rollen vandaag van de band met halogeenlampen. De verlichting die je dan ziet, is eerder gelig van kleur en is allesbehalve een gerichte bundel. Xenon verlichting geeft je echter een heldere, mooie en strakke lichtbundel. Bovendien kan je met xenon je lichtopbrengst ook verdrievoudigen. Op die manier kan je altijd en overal veilig rijden. Daarnaast zijn er nog een aantal interessante voordelen verbonden aan xenon.

Eerst en vooral; de lichtopbrengst gaat omhoog, dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Naast een hogere lichtopbrengst kan je met xenon rekenen op minder energieverbruik; xenon lampen verbruiken maar 35 watt, en dat terwijl halogeenlampen gemiddeld een kleine 55 watt nodig hebben. Heel wat mensen staan niet echt stil bij dat verschil, hoewel zelfs de kleinste daling in het energieverbruik belangrijke gevolgen kan hebben. Fietsfanaten zweren bij xenon; denk zo maar aan elektronische fietsen! Deze fietsen zijn uitgerust met een accu en maken dus geen gebruik meer van een dynamo. Iedere watt die je –in dit geval- minder gebruikt is pure energiewinst! Vergeet ook niet dat xenon lampen langer meegaan dan halogeenlampen. Nog een laatste voordeel? Xenon lampen zijn heel wat makkelijker te monteren dan halogeenlampen!

Xenon VS Halogeen:

2 auto's naast elkaar:

 Wij hebben 2 auto's naast elkaar gezet met beide vergelijkbare koplampen. Een VW Polo en een Opel Astra. De Opel Astra is voorizen van 6000K xenon verlichting (H7) en de Polo is voorzien van standaard Philips Vision serie halogeen lampen. De foto's zijn totaal niet aangepast. Ook zijn deze met normale instellingen gemaakt, daarnaast zijn de koplampen op precies dezelfde hoogte afgesteld. Op de foto kunt u duidelijk het verschil zien. Xenon VS Halogeen

Duidelijk is te zien dat xenon veel verder komt op het grondoppervlakte, dit komt door het verschil in lumen en de kleur van het licht. Ook is de intensiteit van het licht (k-waarde) hoger, hierdoor is er tevens meer te zien. Ter indicatie van de reikwijdte van de halogeen verlichting hebben wij een rode streep toegevoegd aan de foto.

Xenon VS Halogeen Hier zit u wederom duidelijk dat de xenon simpelweg verder komt als een halogeen lamp. Normaal zou xenon nog verder komen reiken maar de bosjes op de foto blokkeren het licht.

 

Populaire Kits