WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
Bel ons:     +31 85 00 13 267

Is het inbouwen van een Xenon Kit ingewikkeld?

Nee, dit is niet moeilijk. U ontvangt bij de HID Xenon Kit een uitgebreide maar makkelijk te volgen Nederlandse en Engelse handleiding.

Welke lamp heb ik nodig in mijn auto?

Wij hebben van Hidxenonverlichting een speciale pagina gemaakt zodat u precies weet welke lamp u nodig heeft. U kunt deze pagina vinden onder het kopje “Welk type autolamp?”

Mijn HID Xenon lamp springt aan maar gaat daarna gelijk weer uit.

Dit kan komen doordat u een speciale boardcomputer in uw auto heeft. Deze boardcomputer ziet een verschil in wattage en schakelt de stroom uit naar de lamp. Dit komt doordat de normale Halogeenlamp 55W zijn en de HID Xenon lamp 35W, deze lamp verbruik dus minder stroom. Normaal gezien zal onze speciale Slim Ballast met Canbus functie deze storing onderdrukken, echter kan het voorkomen dat dit niet lukt. U kunt dan bij ons een Warrenty Cancellers bestellen en deze tussen uw Kit monteren, deze zijn speciaal ontwikkeld voor zulke problemen.

Is het legaal Xenon?

In 2012 is besloten door de overheid dat Xenon verlichting volledig legaal is in Nederland voor alle auto's op de markt ongeacht bouwjaar, echter mag men wel boetes uitdelen aan voertuigen waarvan de Xenon verlichting extreem verblindend is. Dus als u de HID Xenon verlichting gewoon netjes afstelt of laat afstellen dan is er geen enkel probleem! Wij kunnen hierbij adviseren indien nodig. Lees meer over de xenon wetgeving in Nederland en Belgë hier


Wanneer zijn mijn lampen verblindend voor een tegenligger?

Als uw lampen dermate hoog staan zijn ze verblindend voor uw tegenliggers. Wij adviseren het volgende te doen als u de Hid Xenon kit monteert: Eerst zet u uw voertuig met de koplamp(en) richting een muur. Zet de lampen op de hoogste stand, en plak daarna een stukje tape op de plek waar de bundel schijnt. Monteer de Hid Xenon kit en kijk waar nu de lichtbundel schijnt, en stel hem zodanig af dat de bundel exact gelijk is aan de geplakte stukjes tape. Zo weet u zeker dat u geen klachten krijgt over uw lampen.

Wordt Hid Xenon verlichting goed gekeurd bij de APK keuring?

Ja, mits het lichtbeeld goed is. Dit is per auto afhankelijk en niet van te voren te zeggen. Uit ervaring spreken wij dat bijna alle auto’s moeiteloos door de keuring komen bij k-waardes zoals 4300K en 5000K.

Hoe weet ik ofdat mijn ballast of mijn lamp defect is?

Als u een defecte lamp heeft kunt u de lamp wisselen en aansluiten aan de andere kant. Brand dan de lamp wel, dan heeft u of een kapotte ballast of een kabelbreuk. Doet de lamp het echter niet, dan is uw lamp defect en kunt u via onze site een nieuwe bestellen evenals de ballast.

De ene keer werkt mijn Hid Xenon verlichting wel de andere keer niet?

Als dit voorkomt bij een Bi-Xenon Kit kunt u even na gaan ofdat de zekering nog goed is. Beweeg ook eens met de draden die uit de zekeringhouder komen, deze willen ook nog wel eens slechte verbinding maken. Kijk ook even de aarding na, deze heeft u gemonteerd aan uw frame ook we de – draad.

Heeft u dit bij een normale Xenon Kit loop dan even al uw draden na, kijk ook goed ofdat u geen corrosie heeft bij de aansluitingen.

Mijn HID Bi-Xenon kit stopt er plotseling mee, wat nu?

Waarschijnlijk is de zekering door, dit kan de zekering van uw auto zijn maar ook de zekering van de kabelboom. Is dit niet het geval kunt u even kijken bij de andere vragen en komt u er dan nog niet uit kunt u ons altijd even mailen.

Welke K-waarde is het populairst?

Dit is moeilijk te zeggen, het verschilt van dag tot dag bij ons in de webshop. De meest verkochte K-waardes zijn de 6000K, 8000K en de 10000K.

Kan HID Xenon verlichting enkel in het dimlicht?

Nee, u kunt deze in elke willekeurige fitting gebruiken. Mits de juiste Voltage en de goede fitting, mist u een lamp of kit op onze site die u zoekt. Stuur onze mail en wij gaan ons best doen om dit te kunnen leveren.

Wat betekend CAN-BUS?

Controller Area Network, dit wilt zeggen dat u boardcomputer kan zien ofdat u een defecte lamp heeft. Dit hoeft echter niet alleen voor de koplampen te zijn. Dit kan bij elke lamp van het complete voertuig. Wilt u er achter komen ofdat u boardcomputer hier op reageert, demonteer dan een lamp en kijk ofdat u een melding krijgt in uw dashboard.

Leveren jullie ook andere Xenon lampen?

Ja, wij leveren ook andere Xenon lampen. Dus zoekt u een specifieke lampsoort dan kunt u het besten even een mail sturen naar ons.

 Heb ik garantie op mijn Xenon Kit?

Ja wij zijn de fabrikant van onze merken. Wij geven standaard 12 of 24 maanden volledige garantie. Afhankelijk van de kit lijn die u kiest. Bekijk dit even per kit. Dit staat aangegeven.

Verzenden jullie ook buiten Nederland en België?

Ja, wij verzenden ook naar het Buitenland. U kunt bestelling plaatsen via het contact-formulier, hierna krijgt u een mail van ons terug met een offerte(incl. verzendkosten).